Projekt dotyczył przebudowy budynku usługowego na budynek hotelowo-biurowo-mieszkalny z gastronomią, znajdującego się przy ul. Legnickiej 42 we Wrocławiu. Obiekt, zbudowany na przełomie dziewiętnastego i dwudziestego wieku, jest czterokondygnacyjnym budynkiem usługowym. Jest on w całości podpiwniczony. Przed przebudową budynek pełnił funkcję biurową oraz użyteczności publicznej. Na poziomie piwnicy zaprojektowano kuchnię z typowym wyposażeniem. W bezpośrednim sąsiedztwie kuchni zaprojektowano magazyn produktów sypkich, magazyn zasobów szklanych oraz pomieszczenie obróbki wstępnej. Na tym poziomie znajdują się również pomieszczenia gospodarcze, a także pokój socjalny z szatnią oraz toaleta dla pracowników. Na parterze znajduje się rozdzielnia kelnerska i zmywalnia. Na tej kondygnacji znajdują się również pokoje z sanitariatami, pomieszczenie biurowe, recepcja oraz sanitariaty ogólnodostępne (w tym dla niepełnosprawnych) a także sala konsumpcyjna na 8 stolików (4-ro osobowych). Pozostałą część budynku stanowią dwie kondygnacje z pokojami posiadającymi własne węzły sanitarne.
Ilość miejsc noclegowych w budynku – 16
Powierzchnia pomieszczeń biurowych – 8,31m2
Powierzchnia użytkowa – 718,98m2
Wymiary budynku – 24mx18m
Realizacja – 2011r.